... во постојан чекор со современите технологии

  Побарајте не: +389 34 327 123,

Кои сме ние и што работиме?

"Пелингс" компанијата е создадена врз основа на верувањето дека компјутерите можат и треба да бидат моќни алатки за олеснување и подобрување на животот на човекот и дека сервисот и подршката треба да бидат достапни за секого во секое време.

Нашите почетоци датираат од 1994 година, кога друштвото за трговија и услуги "Пелингс" беше основано од страна на Ѓорги Ристов, дипломиран електро инженер (директор на компанијата) и Невенка Ристова, дипломиран математичар. Од тој период па наваму, развојот на технологијата видно се забрза, се зголеми побарувачката на компјутерски системи, па затоа "Пелингс" се текот на времето се повеќе ја зголемуваше својата понуда.

Денеска наша основна дејност е:

 • Продажба на компјутери и компјутерска опрема, галантерија
 • Канцелариски уреди и потрошни материјали за истите
 • Изработка, инсталација и одржување на системски и апликативен софтвер
 • Изведба на компјутерски мрежи
 • Сервис на компјутерска опрема

Од долгогодишната успешна соработка со реномирани компјутерски куќи во земјата произлезе следното:

  • - ДТУ "Пелингс" е овластен дистрибутер на Anhoch компјутерските системи од Скопје кои го имаат престижниот сертификат од Microsoft
  • - Пелингс е дистрибутер на производите од светските брендови Kingston, Apacer, J&W, HP, Gigabyte, Еpson, Cannon, Fujitsu, Verbatim...
  • - Пелингс е овластен дистрибутер на Microsoft® производите

"Пелингс" својата дејност успешно ја остварува со екипа вредни работници:

- редовно вработени
- надворешни соработници
- повремено ангажирање на хонорарни стручни лица.

Од самиот старт па до денес, нашата главна цел е да ги исполнуваме желбите на корисниците, секогаш се стремиме кон усовршување на нашите услуги, како и да ви ги понудиме најновите и најдобрите производи на пазарот.

Тоа е причината поради која денеска "Пелингс" ја препознаваат како една од најуспешните фирми во нашиот регион.

Ѓорги Ристов

Ѓорги Ристов

Основач и директор на компанијата
Невенка Ристова

Невенка Ристова

Основач и соработник
Игор

Игор Пројков

Инсталации и сервис
Весна Ристова

Весна Ристова

Администрација и книговодство
Борис Ристов

Борис Ристов

Консултант/соработник
Кристина Стоиловска

Кристина Стоиловска

Надворешен соработник
Дине Илиев

Дине Илиев

Надворешен соработник

Кои сме ние?

Пелингс

Пелингс е компанија специјали-зирана за развој и продажба на софтвер и хардвер.

Имаме повеќе од 15 години искуство и стручен тим зад нашето име.

Дозволете ни да ви помогнеме во растот на вашата компанија со нашите решенија!

Последни новости

Дајте ни лајк

Контакт

 Струмица, Македонија

 ул. "Младинска" 146

 +389 34 327 123

 +389 34 330 525

 contact@pelings.com.mk

Контактирајте не!